Plan een call
Plan een call
Blog
Leestijd 2 min
24 april 2017

Grip op de Identity Lifecycle in het cloud tijdperk

FuseLogic

Identity Lifecycle Management is altijd een uitdaging geweest, ook toen alle business applicaties nog ‘vertrouwd’ in het eigen datacenter draaiden. Nu de cloud steeds meer geaccepteerd (of zelfs de voorkeur) wordt, krijgt het Identity Management landschap er nog een extra complicerende dimensie bij. Daarom stellen steeds meer CIO’s en CISO’s zichzelf de vraag: hoe houd ik de Identity Lifecycle onder controle in het cloud tijdperk?

Cloud + on premise: hybride nachtmerrie?
Het beheer van identities in een hybride cloud / on premise ICT omgeving zorgt voor een grote toename in de complexiteit. Dat heeft een aantal oorzaken. Een van de belangrijkste is dat de IT afdeling niet altijd weet wie rechten op welke applicaties heeft. Business applicaties zoals Salesforce.com zijn meestal nog wel onder controle, maar de toegang tot veelgebruikte applicaties zoals Google Docs en Dropbox wordt vrijwel per definitie niet via IT geregeld.

De risico’s zijn niet denkbeeldig: gevoelige informatie over klanten wordt eenvoudig gedownload uit Siebel en in Dropbox gezet om ook op de mobiele telefoon te kunnen worden gebruikt. Vanuit de gebruiker een hele logische behoefte, maar vanuit security oogpunt een risico. Het gemak waarmee een breed scala public cloud services kan worden gebruikt, zorg voor meer complexiteit. Auditing en de certificering van de rechten van medewerkers worden lastig of zelfs onmogelijk.

 

Meer weten over de waarde en voordelen van Identity lifecycle automatisering?
Download dan het whitepaper ‘I am fast, easy & ReadytoUse’

 

Identity Management als cloud enabler
Maar er is ook een zeer positieve reden om grip te krijgen en houden op de Identity Lifecycle. Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van cloud applicaties en die moeten kunnen worden geïntegreerd binnen het bestaande IT landschap. Zonder de juiste Identity Lifecycle management oplossing kunnen de noodzakelijke veiligheid en gebruiksvriendelijkheid niet worden gegarandeerd. We durven dan ook te stellen: Identity Management is een randvoorwaarde voor een Cloud First strategie.

Single Point of Identity
Ons advies: beheer alle rechten van alle gebruikers van alle applicaties in één omgeving. Hierdoor krijgen gebruikers de juiste rechten in zowel on premise, private cloud als public cloud applicaties – zonder een arbeidsintensieve en foutgevoelige (drie)dubbele administratie.

Een klassiek Identity Management traject voor het gehele applicatielandschap is een garantie voor een lang en complex traject met onzekere uitkomst. Daarom hanteren wij meestal een agile aanpak. U kunt beter beginnen met de belangrijkste applicaties. Daarmee doet u ervaring op met het systeem, u kunt de eventuele kinderziektes er uit halen en toont de organisatie dat de nieuwe Identity Management omgeving goed werkt. Hierna kunnen andere applicaties relatief snel, eenvoudig, voorspelbaar en met draagvlak binnen de business worden gekoppeld.

Grip op de cloud met ReadytoUse Identity Lifecycle
Omdat we een veranderende behoefte in de markt zagen, heeft FuseLogic zichzelf de vraag gesteld: ‘Hoe kunnen we een Identity Management implementatieproject versnellen?’ Het antwoord daarop is ReadytoUse ID Lifecycle waarmee wij de inrichting met 90% versnellen. Toegangsrechten worden daarbij voor een groot deel automatisch afgeleid van de dynamiek en veranderingen in de organisatie. Dit geldt zowel voor enterprise als cloud applicaties.

Door het automatiseren van de Identity Lifecycle krijgt u weer de controle die nodig is. Wilt u meer weten over de voordelen van ReadytoUse Identity Lifecylce in uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.

Abonneer en ontvang nieuws en updates van FuseLogic

Design icon
FuseLogic,
Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring hebben we best practices ontwikkeld om Identity Management projecten te versnellen. Wij leveren Identity Management oplossingen. Maar dan sneller, gemakkelijker en goedkoper. Hierdoor bent u snel ‘in control’ en volgt Identity Management de snelheid van de business, in plaats van andersom.
FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.