Plan een call
Plan een call
Blog
Leestijd 1 min
10 juli 2017

Identity Management, maar dan snel!

FuseLogic

Identity Management implementaties staan bekend als complexe, langdurige en dure projecten. Dat is niet langer noodzakelijk. Door een pragmatische benadering en slimme automatisering kan een Identity Management oplossing in 10% van de tijd worden gerealiseerd.

'Scope creep' ligt op de loer
Bij een klassieke IAM-benadering ligt veel focus op een langdurig voortraject voordat de feitelijke oplossing wordt gebouwd. Behoeftebepaling, role mining, procesontwerpen, uitzonderingen definiëren en ook weer in processen vatten: een doorlooptijd van één tot twee jaar is geen uitzondering.

En hoe langer de doorlooptijd van een IAM-implementatie, hoe groter de kans dat de behoefte vanuit de organisatie tijdens het project verandert. Iedere IT- en projectmanager kent het gevaar: ‘scope creep’ oftewel veranderingen of uitbreidingen gedurende het project. In klassieke IAM-projecten worden planningen en budgetten hierdoor vaak overschreden.

Dynamische organisatie als uitgangspunt
Als Identity Management specialist hebben we in de afgelopen jaren de behoefte bij onze klanten zien veranderen. De klassieke aanpak werkt niet meer. Organisaties gaan op andere manieren werken: meer projectmatig, in een matrix organisatiestructuur. Agile projecten, teams en flexwerkers vragen om dynamische en flexibele toegangsrechten.

Business is leading
Een belangrijk verschil zit in de aanpak die wij hanteren: we analyseren de behoefte op basis van bestaande data in uw bedrijfsprocessen. Neem bijvoorbeeld het joiner mover leaver-proces dat uw organisatie hanteert. Analyse van data daarin geeft vaak al veel bruikbaar inzicht. Bijvoorbeeld hoe data als kostenplaatsen, afdelingen, functies en projecten kunnen leiden tot het – automatisch of via self-service – beschikbaar stellen én afnemen van de toegangsrechten. Naast versnelling leidt dit tot draagvlak en enthousiasme omdat de business zich herkent in deze aanpak!

Automatisering van de ID lifecycle
Grote winst valt vervolgens te behalen door het automatiseren van de ID lifecycle. Met ID lifecycle automatisering introduceert u automatische toegangsrechten op basis van uw organisatie en bedrijfsprocessen: de rechten worden geautomatiseerd toegekend en ingetrokken. Self service aanvraag-, goedkeuring- en certificeringmogelijkheden vergroten de gebruiksvriendelijkheid en efficiency van het systeem nog verder.

ReadytoUse ID Lifecycle
Op basis van onze hierboven beschreven ervaringen hebben wij ReadytoUse ID Lifecycle ontwikkeld, een geautomatiseerde ID Lifecycle oplossing voor zowel enterprise als cloud applicaties. ReadytoUse ID Lifecycle kan binnen 30 dagen live zijn, volgt de dynamiek van uw business en ondersteunt uw volledige hybride applicatie landschap.

Meer weten?
Wilt u weten hoe uw volgende IAM-oplossing ook snel en eenvoudig kan worden gerealiseerd? Neem dan contact met ons op.

Abonneer en ontvang nieuws en updates van FuseLogic

Design icon
FuseLogic,
Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring hebben we best practices ontwikkeld om Identity Management projecten te versnellen. Wij leveren Identity Management oplossingen. Maar dan sneller, gemakkelijker en goedkoper. Hierdoor bent u snel ‘in control’ en volgt Identity Management de snelheid van de business, in plaats van andersom.
FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.