Plan een call
Plan een call
Home
Meer draagvlak voor Identity Management

 

Meer draagvlak voor Identity Management

 

Een langdurige Identity Management-implementatie leidt tot onveiligheid en verlies aan draagvlak binnen uw organisatie. Een pragmatische aanpak en automatisering van de identity lifecycle met snelle resultaten versterkt het vertrouwen en draagvlak in de business.

Plan een afspraak
draagvlak identity management design element design element

De gevolgen van langdurige IAM-projecten

Identity Management (IAM) is een belangrijk onderdeel binnen elke organisatie, omdat het controle geeft over wie toegang heeft tot welke applicaties en data. Helaas zien we vaak dat IAM-projecten theoretisch en langdurig zijn met weinig resultaat, waardoor het draagvlak bij de business snel afneemt. Dit komt vooral doordat veel tijd besteed wordt aan abstracte rollenmodellen en procesontwerpen. Doorlooptijden van een tot twee jaar zijn geen uitzondering.

Bij FuseLogic begrijpen we deze uitdagingen en de frustraties hierover. We hebben een pragmatische aanpak voor Identity Management ontwikkeld die zorgt voor zichtbare resultaten binnen 30 dagen.

Meer impact binnen 30 dagen

Uit ervaring weten we dat het beter werkt om de samenwerking tussen business en IT op te zoeken en om functionele vraagstukken pragmatisch op te lossen in samenhang met technische uitdagingen. In plaats van in een langdurig voortraject tijd te besteden aan rollen modellen en procesontwerpen, hebben wij geleerd om ons te richten op gebruiksgemak en toegevoegde waarde voor gebruikers. Het voordeel is dat het voor bedrijven nu mogelijk is om binnen 30 dagen concrete resultaten te leveren, wat helpt om het enthousiasme voor Identity Management op een positieve manier te beïnvloeden.

fuselogic-sfeerfoto-2149 (Aangepast)
FuseLogic
FuseLogic

Automatisering werkt efficiënter

Door de 15 jaar ervaring die wij hebben opgebouwd, hebben we gezien dat automatisering van de ID lifecycle efficiënter werkt. Eerst analyseren we in korte tijd mogelijke redenen voor toegang op basis van beschikbare data in bronsystemen. Vervolgens kunnen hieruit de 'reasons for access' worden afgeleid. Op basis hiervan kan uw organisatie geautomatiseerd rechten toekennen en intrekken.

Daarnaast zijn we in staat om krachtige processen aan te bieden voor (self service) aanvragen, goedkeuring en certificering. Dit geeft verantwoordelijkheid terug aan de business en maakt het voor managers eenvoudiger toegangsrechten te beheren zonder de IT-afdeling nodig te hebben.

Voorkom onnodige belasting van IT

Wij vinden dat de verantwoordelijkheid voor de toegang tot applicaties en data in de business moet liggen. Door de ID lifecycle zoveel mogelijk te automatiseren, kunnen managers snel en eenvoudig aanvragen voor toegang goed- of afkeuren, zonder daarbij de IT-afdeling nodig te hebben. Een gedegen inrichting van het joiner mover leaver-proces zorgt ervoor dat de aanvragen waar mogelijk automatisch worden goedgekeurd, om managers niet onnodig te belasten.

De succesformule

Technologie is noodzakelijk voor een succesvolle implementatie van IAM, maar het is niet het enige antwoord. FuseLogic's pragmatische aanpak voor Identity Management biedt een gebalanceerde benadering waarbij de business, technologie en proces samenwerken om snelle resultaten te bereiken en het draagvlak voor IAM te vergroten.

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak snel een afspraak en ontdek wat FuseLogic voor uw organisatie kan betekenen.

Plan een call
CTA background

Succesvol geïmplementeerd binnen 30 dagen

Door onze unieke aanpak kan uw organisatie binnen 10-30 dagen live gaan met een werkende IAM-omgeving.

Plan een afspraak

FuseLogic insights

De nieuwste ontwikkelingen en 'best practices' op het gebied van Identity Management en Identity Governance.

FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.