Plan een call
Plan een call
Home
Toegang onder controle

 

Compliancy-uitdagingen voor een veilige toegang tot applicaties

 

Meer controle over toegang tot applicaties zal u beter beschermen en is belangrijk om te voldoen aan wet-en regelgeving. Niemand kan zich reputatieschade, diefstal en boetes veroorloven.

Download onze datasheet Identity Governance
toegang tot applicaties onder controle design element design element

De uitdaging in een complexe digitale wereld

Meer controle over toegangsrechten tot applicaties en data is cruciaal voor uw organisatie. Dit helpt u om grip te houden op uw IT-landschap. Helaas kan het zonder de juiste tools en processen een uitdaging zijn om deze controle te behouden in een steeds complexere IT-omgeving.

U herkent vast de groei van digitalisering, grote hoeveelheden data, de intensievere samenwerking tussen leveranciers, klanten en business partners en de groeiende adoptie van de cloud. Deze factoren maken IT steeds belangrijker voor organisaties, maar ook steeds complexer. Daarom is het belangrijk om de controle op toegangsrechten te behouden.

Minder overautorisatie en datalekken

Toegangsrechten worden in veel gevallen toegekend op basis van een vergelijkbare functie: ‘doe maar wat collega A al heeft’. Vervolgens worden bij functiewijzigingen of projectwerkzaamheden extra rechten toegevoegd.

Het is belangrijk om overautorisatie te verminderen, waarbij medewerkers toegang hebben tot applicaties waar ze geen rechten meer op hebben. Hierdoor voorkomt u datalekken en wordt uw organisatie beter beschermd tegen identiteitsdiefstal, verlies van gevoelige bedrijfsinformatie, verstoring van de bedrijfsvoering, reputatieschade en boetes. Belangrijke factoren hierbij zijn de steeds strenger wordende wetgeving zoals de AVG en de noodzaak om aan auditors te kunnen aantonen dat uw organisatie voldoet aan interne policies en richtlijnen. Tegelijk is het van belang dat uw werknemers wel snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot applicaties. 

toegang tot data onder controle
FuseLogic
FuseLogic

Een snelle en gedegen aanpak

Als IAM-specialisten kennen we het spanningsveld tussen de behoefte vanuit de organisatie en klassieke langdurige, complexe IAM-projecten. Want de organisatie wil snel nieuwe applicaties in gebruik kunnen nemen, maar u moet er voor zorgen dat dat veilig gebeurt. De oplossing hiervoor is een snelle en gedegen aanpak voor Identity Management en Identity Governance volgens de Fuselogic-methode.

Identity Management gaat over het bepalen en beheren van wie toegang heeft tot welke informatie en applicaties van een organisatie. Op basis van 15 jaar ervaring, onze cloud mindset, unieke aanpak en best practices voor de inrichting van Okta kunt u binnen 10-30 dagen starten met een werkende IAM-omgeving,

Identity Governance helpt organisaties om in control te blijven en te voldoen aan compliance processen en doelen. Daarbij ligt de focus op de processen van het aanvragen en herbeoordelen (certificeren) van applicatietoegang. Met de implementatiemethode die wij hebben ontwikkeld is uw Identity Governance niet alleen snel ingericht, maar kunt u het ook efficiënt zelf onderhouden.

Resultaat binnen 30 dagen

We analyseren de behoefte op basis van reeds in uw organisatie aanwezige data waaruit we de ‘reasons for access’ afleiden. We gebruiken deze data vervolgens om waar mogelijk volledig geautomatiseerd rechten toe te kennen en in te trekken, en de processen van (self service) aanvraag, goedkeuring en certificering zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u binnen 30 dagen het risico op een datalekken reduceren en de security verbeteren.

Klaar om aan de slag te gaan?

Maak snel een afspraak en ontdek wat FuseLogic voor uw organisatie kan betekenen.

Plan een call
CTA background

Succesvol geïmplementeerd binnen 30 dagen

Door onze unieke aanpak kan uw organisatie binnen 10-30 dagen live gaan met een werkende IAM-omgeving.

Plan een afspraak

FuseLogic insights

De nieuwste ontwikkelingen en 'best practices' op het gebied van Identity Management en Identity Governance.

FuseLogic
SOLUTION PAPER

Identity Management at the speed of business

Met meer dan 17 jaar ervaring weten wij hoe complex, kostbaar en frustrerend Identity & Access Management-projecten kunnen zijn. Of beter gezegd: konden zijn.

Want wij leveren Identity Management at the speed of business: sneller en goedkoper, zonder in te leveren op security en gebruiksgemak. Ontdek hoe je dit ook voor jouw organisatie kunt realiseren.