Plan een call
Plan een call
Blog
Leestijd 2 min
16 mei 2017

Cloud First? Identities First!

FuseLogic
cloud first identities first

Digitale transformatie, focus op de core business, kostenreductie… er zijn veel redenen om voor de cloud te kiezen. Wanneer de cloud in een of meer ‘proof(s) of concept’ de toegevoegde waarde heeft bewezen, onderzoeken veel organisaties de mogelijkheden van een ‘Cloud First’ strategie als logische vervolgstap.

Security aspecten van Cloud First
Bij een Cloud First strategie kiest een organisatie er voor, alle software primair uit de cloud te gebruiken – tenzij dat niet mogelijk is. De keuze is: ‘cloud, tenzij’. En een belangrijke aandachtspunt bij Cloud First is: hoe kunnen we dat veilig doen? Vanuit security oogpunt is rondom de cloud een aantal belangrijke aspecten te onderkennen.

Om te beginnen is er een grote diversiteit aan cloud leveranciers. Elke leverancier biedt zijn eigen security oplossing, waardoor het afdwingen van een uniforme security policy over alle leveranciers een grote uitdaging kan vormen.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de Identity Lifecycle. Een van de voordelen van cloud applicaties is de mogelijkheid deze via het internet te benaderen, zodat medewerkers altijd en overal kunnen werken. Dit in tegenstelling tot ‘on premise’ applicaties, die vaak alleen vanuit de interne ICT omgeving kunnen worden benaderd. Dit betekent dat het beëindigen van toegangsrechten bij een functiewijziging of uitdiensttreding nog belangrijker wordt.

Zonder integrale maatregelen wordt auditing ook lastig of zelfs onmogelijk. Hetzelfde geldt voor certificering: het aftekenen van rechten van medewerkers. Kortom, zonder passende maatregelen loopt u het risico dat u ‘out of control’ raakt.

Geautomatiseerde Identity Lifecycle als cloud enabler
Uiteindelijk wilt u de juiste balans tussen flexibiliteit en controle. Met cloud applicaties wilt u agile kunnen werken en nieuwe business initiatieven snel kunnen ondersteunen – maar dan wel op een veilige manier.

Een geautomatiseerde Identity Lifecycle biedt grote voordelen bij de transitie naar een Cloud First strategie. Daarmee kunt u sneller, gemakkelijker en flexibeler cloud applicaties adopteren en uitrollen. U beheert alle gebruikers en hun toegangsrechten binnen een omgeving en zonder extra administratieve werkzaamheden. Kies dan voor een geautomatiseerde Identity lifecycle oplossing waarmee u het volledige hybride applicatie landschap onder controle heeft: on premise, private cloud en public cloud. U heeft dan de volledige vrije keuze in applicatieleverancier en type cloud applicatie.

Ons advies
Wanneer u geen geautomatiseerde Identity lifecycle oplossing gebruikt, zult u merken dat een grootschalige migratie naar de cloud ingewikkeld wordt. Maar heeft u een goede basis staan? Dan wordt het alleen maar makkelijker. Een eerste stap richting een Cloud First strategie is dus de keuze voor een hybride geautomatiseerde ID lifecycle oplossing. Die ondersteunt niet alleen de ‘enterprise’ applicaties die vrijwel iedere organisatie gebruikt, maar is ook cloud ready.

Een goed voorbeeld van zo’n oplossing is ReadytoUse Identity Lifecycle, onze geautomatiseerde Identity Lifecycle oplossing voor medewerkers, klanten en businesspartners. Wilt u ook dat toegangsrechten voortaan automatisch worden aangepast of ingetrokken bij nieuwe functies of vertrek? FuseLogic ReadytoUse Identity Lifecycle volgt de dynamiek van uw business, is in zeer korte tijd operationeel en ondersteunt uw volledige hybride applicatie landschap.

Meer weten?
Wilt u meer weten over een geautomatiseerde Identity Lifecycle oplossing als Cloud (First) enabler? Neem dan contact met ons op.

Abonneer en ontvang nieuws en updates van FuseLogic

Design icon
FuseLogic,
Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring hebben we best practices ontwikkeld om Identity Management projecten te versnellen. Wij leveren Identity Management oplossingen. Maar dan sneller, gemakkelijker en goedkoper. Hierdoor bent u snel ‘in control’ en volgt Identity Management de snelheid van de business, in plaats van andersom.
FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.