Plan een call
Plan een call
Blog
Leestijd 2 min
10 juli 2017

Toegang onder controle: trapt IT op de rem of het gaspedaal?

FuseLogic

‘Wanneer kan deze applicatie live gaan? Kan het volgende week al?’ Wanneer u dit soort vragen nog niet heeft gehad, dan duurt het waarschijnlijk niet lang voordat dat wel het geval is. De snelheid van de business neemt hand over hand toe en IT speelt daarin een telkens belangrijker rol. Zonder de juiste hulpmiddelen moet IT te vaak ‘nee’ zeggen tegen nieuwe projecten waardoor deze vertraging oplopen. Hoe blijft u ‘in control’ in deze situatie zonder de vooruitgang te frustreren? Hoe houdt u de toegangsrechten onder controle in een steeds dynamischer opererend bedrijf?

Toegang tot applicaties en data onder controle
Of het nu om een infrastructuur project, cloud oplossing of portal gaat: het moet sneller en sneller. Centraal daarbij staan de toegangsrechten die mensen hebben tot applicaties en data. In technische termen: Identity & Access Management, oftewel het beheer van identiteiten en rechten.

Accelereren door automatisering
Bij elke nieuwe applicatie die in gebruik wordt genomen wilt u ongeautoriseerde toegang en het verlies van bedrijfskritische gegevens voorkomen. Naarmate een organisatie meer applicaties in gebruik heeft vormen deze werkzaamheden een grotere uitdaging. Door het verstrekken en intrekken van toegangsrechten zoveel mogelijk te automatiseren verhoogt u efficiency, versnelt u de ingebruikname van nieuwe software, vermindert de werkdruk en reduceert u de kans op menselijke fouten.

Identity lifecycle automatisering
Veiligheid zonder op de rem te hoeven trappen vereist een goede balans tussen dynamiek en toegangscontrole. Een geautomatiseerd Identity lifecycle platform kan u daarbij helpen. Met Identity lifecycle automatisering introduceert u het geautomatiseerd toekennen en intrekken van toegangsrechten op basis van uw organisatie en bedrijfsprocessen. De langdurige en kostbare theoretisch exercities met rollenmodellen waar IAM om bekend staat, behoren hiermee tot het verleden. Self service aanvraag-, goedkeuring- en certificeringmogelijkheden vergroten de gebruiksvriendelijkheid en efficiency van het systeem.

De voordelen
Met een Identity lifecycle automatisering oplossing heeft u volledige Audit Trail en Certification-mogelijkheden vanuit één centrale administratie. U krijgt op elk gewenst moment eenvoudig inzicht en rapportage van rechten en identiteiten. Ook de einddatum van toegangsrechten krijgt u hiermee onder controle. We zien bij veel organisaties namelijk nog vaak dat medewerkers die uit dienst treden of een andere functie krijgen, te lang hun ‘oude’ rechten behouden. Onder aan de streep vergroot u hiermee zowel de controle als efficiency.

ReadytoUse Identity Lifecycle
Een Identity Lifecycle oplossing moet voor de hele organisatie werkbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan is ReadytoUse Identity Lifecycle, de door FuseLogic ontwikkelde geautomatiseerde Identity Lifecycle oplossing voor zowel enterprise als cloud applicaties. ReadytoUse Identity Lifecycle volgt de dynamiek van uw business, is in zeer korte tijd operationeel en ondersteunt uw volledige hybride applicatie landschap. Hierdoor heeft ‘de business’ alle vrijheid om te ondernemen en blijft de toegang tot applicaties en informatie onder controle.

Meer weten?
Wilt u meer weten over ReadytoUse Identity Lifecycle en de toegevoegde waarde voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Abonneer en ontvang nieuws en updates van FuseLogic

Design icon
FuseLogic,
Gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring hebben we best practices ontwikkeld om Identity Management projecten te versnellen. Wij leveren Identity Management oplossingen. Maar dan sneller, gemakkelijker en goedkoper. Hierdoor bent u snel ‘in control’ en volgt Identity Management de snelheid van de business, in plaats van andersom.
FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.