Plan een call
Plan een call
Bedrijfsomvang

16.000

Hoofdkantoor

Amsterdam

Branche

Food delivery

Lancering

Binnen 2 weken

Just Eat Takeaway.com, FuseLogic & Okta

Thuisbezorgd is in Nederland al jaren de marktleider in de food delivery branche. In 2019 leverde zij in Nederland 38 miljoen maaltijden aan de deur af. Daarmee heeft de organisatie 95% van de bezorgmaaltijden afgehandeld. Maar ook buiten Nederland timmerde het moederbedrijf Takeaway.com flink aan de weg. Zeker gezien de recente overname van Just Eat en Grubhub ligt het aantal bestellingen wereldwijd tientallen malen hoger. Just Eat Takeaway.com is een wereldspeler op het gebied van food delivery. Wij zijn dan ook erg trots dat wij samen met Okta, Just Eat Takeaway.com ondersteunen op het gebied van Identity & Access Management.

Okta Proof Of Concept (POC)

In 2018 heeft Just Eat Takeaway.com met FuseLogic een Proof Of Concept (POC) gedaan om te kijken of Okta de juiste keuze zou zijn voor Identity & Access Management. Daarbij was het belangrijk dat het de organisatie meer agile zou maken en daarnaast uiteraard de juiste beveiliging zou bieden. Voor deze POC was een implementatie van 14 dagen gepland. Maar omdat de implementatie van Okta zo simpel was, hadden wij uiteindelijk maar 9 dagen nodig. Na deze mooie prestatie was Just Eat Takeaway.com duidelijk onder de indruk van Okta. Dit is voornamelijk te danken aan het makkelijke integreren en gebruiken van Okta’s oplossingen. Snel daarna startte Just Eat Takeaway.com met een globale implementatie van het project.

“By helping us easily and securely manage our user identities and access rights, Okta lets us focus on getting our jobs done as we grow, so we can continue to develop, scale, and build the best possible offering for our restaurants, customers, and couriers.”

Erich Radstake Global IT Director, Just Eat Takeaway.com

Business ondersteuning met Okta Identity Cloud

Okta en FuseLogic ondersteunen Just Eat Takeaway.com in het bereiken van de gestelde sustainable Growth doelen. Belangrijk is onder meer dat het developer team van Just Eat Takeaway.com niet overbelast raakt. Dit team focust zich volledig op een zo prettig mogelijke online ervaring voor de klanten en interne medewerkers. Vandaar dat er voor de beveiliging en gebruikersgemak op het gebied van Identity & Access Management Okta wordt gebruikt.

De 14.000 Just Eat Takeaway.com medewerkers gebruiken Okta om gemakkelijk toegang te krijgen tot alle applicaties die zij nodig hebben. Voor die 14.000 medewerkers zijn er op dit moment al 40 applicaties geïntegreerd met Single Sign-On(SSO) en MultiFactor Authenticatie (MFA) voor een veilige en snelle login.

De volgende Okta producten worden binnen de organisatie gebruikt om alles zo soepel en veilig als mogelijk te laten verlopen:

  • Single Sign-On om het mogelijk te maken via één portal toegang te hebben tot alle nodige applicaties en systemen.
  • Multi-factor Authenticatie voor extra beveiliging. Via deze tools kunnen medewerkers snel en veilig werken toegang krijgen tot alle benodigde applicaties.
  • Om er zeker van te zijn dat iedereen de juiste toegang krijgt wordt er gebruik gemaakt van Universal Directory.
  • Advanced Lifecycle management stelt de organisatie in staat om de Joiner, Mover, Leaver volledig te automatiseren. Zodat voor de organisaties de medewerkers (gebruikers) altijd de juiste toegangsrechten toebedeeld of afgenomen worden.

HR Driven IT provisioning

Het automatiseren van het toekennen en afnemen van toegangsrechten gebeurt bij Just Eat Takeaway.com door het HR-systeem leidend te maken. In Okta’s termen ‘HR Driven IT Provisioning”. In het geval van Just Eat Takeaway.com betekent dit dat de gegevens zoals opgevoerd in Workday leidend zijn voor het toekennen van rechten aan gebruikers. Dit maakt het heel makkelijk de rechten aan te passen op medewerkers die onboarden, van positie of veranderen of bij offboarding. Dit is extra belangrijk voor een organisatie die erg snel groeit en de wereld aan het veroveren is op het gebied van online eten bestellen.

FuseLogic

Klaar om aan de slag te gaan?

Wilt u weten hoe uw volgende Identity Management-oplossing veel sneller en gemakkelijker kan worden gerealiseerd?
Download dan ons gratis whitepaper ‘IM fast, easy & ReadytoUse’.