Plan een call
Plan een call
Branche

Overheid

Hoofdkantoor

Nederland

Voor een overheidsinstelling hebben wij de koppeling verzorgd tussen hun portaal en eHerkenning. Dit portaal wordt door grote aantallen burgers en bedrijven gebruikt voor het uitwisselen van zeer privacygevoelige informatie.

Van wachtwoord naar eHerkenning

Met de komst van de Wet digitale overheid is inloggen met e-Herkenning verplicht voor bedrijven. Dat vervangt het inloggen met een wachtwoord. eHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel waarmee bedrijven en organisaties kunnen inloggen bij ruim 500 verschillende dienstverleners, zoals UWV, gemeenten, Belastingdienst en verzekeraars. Met eHerkenning weten dienstverleners zeker met wie ze zaken doen en gebruikers hebben de zekerheid dat de toegang tot deze online diensten veilig en betrouwbaar is. Dat is belangrijk omdat er vaak gevoelige informatie wordt uitgewisseld zoals medische, financiële of persoonlijke gegevens.

Uitgangspunten

Naast het voldoen aan de komende Wet Digitale Overheid moest het portaal zo gebruiksvriendelijk en laagdrempelig mogelijk blijven. Burgers en bedrijven moeten veilig privacygevoelige informatie kunnen uitwisselen en het risico op fraude of misbruik moest zoveel mogelijk worden geminimaliseerd.

De rol van FuseLogic

In dit project waarin tevens het bestaande portaal moest worden verbouwd waren wij als Identity Management-kennispartner betrokken. Op basis van onze kennis van en ervaring met eHerkenning en EIDAS hebben wij geadviseerd over de optimale inrichting van Identity Management binnen deze specifieke omgeving. Verder heeft FuseLogic op basis van standaard en maatwerk componenten de koppeling gebouwd tussen de front end en de gebruikte Identity Management-oplossing.

Deze oplossing is in de volledige OTAP-straat geïntegreerd. We hebben voorafgaand aan de ‘go live’ een testpagina gebouwd waar bedrijven hun eHerkenning inlogmiddel konden testen en issues die daaruit voortkwamen opgelost.

In september 2023 is de omgeving succesvol live gegaan waarna bedrijven niet meer hun gebruikersnaam en wachtwoord konden gebruiken, maar voortaan eenvoudig met eHerkenning inloggen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over koppelingen met DigiD, eHerkenning en/of EIDAS? Neem dan contact met ons op.

FuseLogic
SOLUTION PAPER

Identity Management at the speed of business

Met meer dan 17 jaar ervaring weten wij hoe complex, kostbaar en frustrerend Identity & Access Management-projecten kunnen zijn. Of beter gezegd: konden zijn.

Want wij leveren Identity Management at the speed of business: sneller en goedkoper, zonder in te leveren op security en gebruiksgemak. Ontdek hoe je dit ook voor jouw organisatie kunt realiseren.